Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Dags att sluta med dåliga vanor?

Den senaste forskningen visar att kaffe innehåller en kraftfull antioxidant vid namn klorogensyra och ska enligt studien vara bra för att förhindra åldersrelaterade ögonsjukdomar. Vidare kan en kopp kaffe vara ett sätt att förebygga uppkomsten risken att drabbas av sämre syn vid ålderdom och minst tre koppar kaffe per dag ska även minska risken att drabbas av diabetes. Sålunda kan kaffe verkligen kallas en mirakeldryck men för många kaffedrickare är en kopp nästan synonymt med några bloss på en cigarett.

För många går en kopp kaffe och en cigarett hand i hand med varandra men alla veta att rökning gör att omkring  6 800 personer insjuknar i cancer och varje år dör cirka 5 200 personer just på grund av rökning. Därför kan det vara bra att ge upp rökningen och istället pröva de nya nikotinsubstituten på marknaden så som en e cigarett istället, vilket fungerar precis lika bra ihop med en kopp rykande kaffe. För några år sedan trodde man att kaffe både var vätskedrivande och cancerframkallande  men detta är en myt eftersom att om drycken ska vara uttorkande måste den innehålla minst 550 milligram koffein men den innehåller bara 330 milligram. Vidare har kaffe snarare en cancerförebyggande effekt vilket betyder att i samband med en cigarett så förstör man således denna positiva effekt.

Sluta röka och ta del av kaffets fördelar

I och med att alltfler fördelar med kaffedrickande upptäcks är det allt mer viktigt att bryta dåliga vanor som exempelvis att ta en cigarett i samband med kafferasten. Som ett exempel kan poängteras att en av cigarettens effekter är att öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar samtidigt som kaffe kan kopplas till en minskad risk att dö av hjärtfel, stroke, och infektioner. Många misstolkar detta som att cigaretten i samband med kaffe slår ut de båda effekterna men detta stämmer inte. I en cigarett finns 4 000 olika gifter som har negativ inverkan på kroppen samtidigt som kaffet enbart innehåller ett visst antal bra antioxidanter som förebygger de cancerogena ämnena i en cigarett. Sedan kan även kommenteras att cigaretter inte ger några som helst bra fördelar för människan utan enbart leder till sjukdomar och bara det bör vara ett logiskt argument för att avstå från rökning. Vidare påverkar cigaretter även vår upptagningsförmåga av andra ämnen som är bra för oss och därför kan det vara en god idé att ge upp rökningen för att fullt ut kunna ta del av kaffets fördelar. Till exempel har kaffe nyligen bevisats ha en skyddande effekt gentemot Alzheimer och även gör att vi lever längre om vi konsumerar mer än två koppar kaffe dagligen. Dock kan nämnas att forskarna inte vet exakt vad detta beror på men det som har bevisats är att kaffe påverkar vår hjärna och forskarna tror att det är där nyckeln ligger till kaffets magi. Sålunda kan det därigenom vara en bra idé att sluta med de cancergivande cigaretterna och istället hålla sig enbart till kaffet eftersom alltfler fördelar med kaffedrickande ständigt upptäcks.