Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Blek bort dina kaffetänder

Visst älskar vi kaffe. Och det gör väl de flesta. Som vi skrivit om många gånger förut är ju Sverige det land i världen där man dricker näst-mest kaffe. Det är helt enkelt någonting vi gillar och mest troligt kommer vi att fortsätta att dricka vårat kaffe på morgonen, vid lunchen, på eftermiddagen och säkerligen några fler gånger om dagen om vi har möjlighet. Men det finns några bakslag med att alltid dricka kaffe. Det handlar om tänderna. Dessvärre är det ju så att kaffe skadar tänderna och om man dricker drycken mycket kan det påverka hur ens tänder ser ut. För att undvika detta kan man dock göra en gäng saker så att man kan fortsätta dricka sitt kaffe. Exempelvis kan man bleka tänderna för att komma tillbaka till ens naturliga (och till och med lite ljusare än så) färg. Att bleka tänderna är ganska vanligt numera. Mycket på grund av att det är mycket socker, te, kaffe, tobak med mera som förstör tänderna och även om man inte vill sluta med dessa saker så vill man inte heller ha fula tänder. Bleka tänderna kan du göra på distriktstandvarden.se och du ringer enkelt och bokar en tid för behandling när du känner att det är dags. Tandblekning fungerar som följer:

Tandvårdspersonal tar avtryck av dina tänder för att framställa blekskenor efter just dina tänder. Du får sedan med dig skenorna hem tillsammans med blekningsgel. Vi ger dig noggranna anvisningar hur du använder skenorna och blekningsgelet hemma på dagen eller natten. Behandlingen upprepas under 7-10 dagar tills ett riktigt bra resultat uppnås. Vid efterföljande kontroller följs alltid behandlingen upp så att du känner dig riktigt nöjd med resultatet.

Vill du försöka äta och dricka bättre för att undvika dåliga tänder bör du också kika in den här artikeln. Du måste inte sluta helt med allting, och absolut inte sluta dricka kaffe helt. Men kanske är det en idé att hålla tillbaka på allt för mycket av onyttigheterna.