Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Bli kaffeexpert

Du behöver inte gå en kaffekurs för att du ska bli en barista. Att boka föreläsningar och utbildningar som en rolig och inspirerande dag med jobbet är en perfekt uppskattning. Att bjuda in någon som talar om vin är något som de flesta företag gör. Men, kaffe däremot. Kaffe är en dryck som man kan lära sig massor om, och som är kul att skryta med.

Vad du kanske inte visste

Här kommer lite roligt fakta om kaffe som du kanske inte visste: visste du att det dyraste kaffet kommer från djurspillning. Eller, rättare sagt, från Luwaken som äter kaffebönor och som sedan gör sig av med dem och man rostar sedan avföringen, eller bönorna som kommer ut hela. Detta kaffe är så otillgängligt och unikt att ett kilo kostar över 1000 kronor. Så, var inte orolig nästa gång du går på ett fik och får betala 19 kronor för en kopp.

Etiopien är ursprungslandet för kaffe och där har man druckit drycken i mer än två tusen år. I samband med koloniseringen av Afrika och Sydamerika så spred sig dessa kulturer in i västvärden och gjorde drycken populär. Vi i Sverige är starka anhängare och slavar under koffeinets starka krafter och är det land, tillsammans med Finland som konsumerar mest kaffe. För en oinvigt så kan kaffe smaka ungefär likadant. Men, då det finns ungefär 100 olika kaffesorter så finns det med det många olika smaker. Och, det är skillnad på en cappucino och en cappucino. Tänk på det vid nästa kaffeklunk.