Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Catering allt mer populärt

Mat och dryck har en särskild plats i våra liv och våra hjärtan, och det är därför inte så konstigt att vi lägger allt mer resurser i form av tid och pengar på det här med maten. Det finns inte längre ett möte, informellt eller formellt, som inte kantas av mat, och om maten förut bara var ett trevligt plus är den i dag i allra högsta grad en huvudperson.

Idag är det väldigt goda tider för catering, kan vi läsa i flera tidningar. Ju viktigare det blir med mat och ju mer vi vill imponera med det vi bjuder på samtidigt som vi har mindre och mindre tid över själva för att förbereda och fixa all den underbara mat vi vill bjuda på så är det inte så konstigt att catering som fenomen växer sig allt större. Idag kan du hitta catering överallt! Det finns catering i Göteborg, Stockholm och Malmö likväl som det finns i våra mindre städer som Härnösand, Oxelösund och andra små städer runt om i landet. Ju fler det finns desto mer måste man också rikta in sig på en specifik gren. Kanske har man en nisch där man lagar östasiatisk mat, eller å har man riktat in sig på att göra gluten- och laktosfri mat som passar de som lider av intolerans. Eller så gör man helt enkelt det kunderna vill ha utifrån deras önskemål, för ganska ofta handlar ändå catering om att personer helt enkelt inte har tid, ork eller lust att ordna med mat inför saker som studentmottagningar eller dop.

Caterings popularitet syns på fler plan

Ja, att catering är populärt finns det många sätt att se för den som är uppmärksam och har ögonen med sig. Det handlar inte bara om det förutsägbara, att det öppnar fler och fler leverantörer, utan även att det påverkar den övriga marknaden på ett tydligt sätt. Som vi kan läsa här så är det faktiskt så att företag som sysslar med cateringrelaterade produkter som servetter, engångstallrikar och liknande också växer till följd av caterings popularitet. Det syns helt enkelt på fler platser än man först kanske tror!