Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Dryckerna vi älskar

Det finns en rad olika drycker här i världen, vissa mer populära än andra och nu har CNN listat 50 av världens mest populära drycker. Vi kan diskutera det länge och nog, antagligen finns din favorit med på listan men inte helt otippat så dricker vi helst, vatten. Tråkigt må många tycka med det är den dryck som håller oss vid liv och den som vi smaksätter för att få andra drycker som vårt älskade kaffe och läsk. En annan favorit är helt klart vinet.

En lista över de mest populära dryckerna i världen har framställts och här toppas listan av vattnet. Inte så konstigt när man väl tänker efter, inte långt efter finns coca cola, mjölk, vin och kaffe. Listan kan nog kännas igen, men det tanke på att den är världslig så skulle nog många kicka ut Mango Lassi helt och höja upp Red Bull på listan. I listan är även ölen högre upp än vinet, något som kanske skulle se annorlunda ut på en mer lokal nivå. Svenskar gillar sitt vin och läser gärna på om fina viner, på http://www.vinbanken.se kan vi ta del av alla tips och råd om viner. På listan så är det främst rött vin som hamnar först och på plats nummer 8, hela världen älskar alltså vinet som framställs av den lilla lila druvan.

Listan visar också tydligt att rött vin är mycket bättre än vitt, då vitt vin hamnar på plats arton medan rött vin hamnar på åttonde plats. Oavsett färg slår vin därmed mjölk, som hittas på plats 23, i popularitet (Läs hela artikeln här i Svd.se)

Vi dricker allt mer

Trots att det låter som att vi dricker mer alkohol så syftar det till att vår vätskenivå är betydligt högre nu än tidigare, åtminstone om man ser till I-länderna. I utvecklingsländer är det fortfarande rapporter om just vattenbrist och många barn och vuxna dör varje dag av uttorkning. Trots det så fröjdar vi i Coca Cola och mineralvatten här. Vattnet är inte bara en dryck till oss utan ger tillbaka till jorden och ger liv, dess placering på listan är alltså helt förståelig och vinner med hästlängder i alla motiveringar.