Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Effektivare med kaffe på jobbet

I Sverige är fika någonting som vi gör ofta, och gärna. Framför allt på jobbet tar vi oss en kaffe och pratar strunt med våra kollegor ett tag för att sedan återgå till jobbet. Vissa kan tyckas att det är ineffektivt att fika under arbetstid, och tycker att man snarare ska lägga den tiden på att faktiskt arbeta. Men saken är att kaffe och fikapauser gör oss mer effektiva i jobbet. En annan fördel är självklart också att det ger en bättre stämning och gladare medarbetare. Anledning till att detta är bra för oss är att människan faktiskt är ett sociala djur. Vi behöver bolla tankar med varandra, och avspänt prat kan föda idéer och bygga relationer.

Och det är ju också viktigt att man har bra kaffe på sitt kontor eller arbete. En kaffemaskin från Beans gör till exempel att kaffet kommer med hög kvalitet och det är också lätt att gå och ta sig en kopp. Alla arbetsgivare bör se till så att det finns en kaffemaskin med gott kaffe på arbetsplatsen, för om de som jobbar inte har ett gott kaffe blir det lätt bittra miner.

Kaffe med kaka?

En annan god idé är att alltid ha en liten kakburk bredvid kaffet. På så vis kan man alltid få i sig en liten sockerkick och verkligen komma igång när man jobbar. Det ger ju också glädje för arbetsgivaren, och även om man kanske inte tar en kaka, är man medveten om att möjligheten finns. Och det räcker för att lyfta mungiporna på en gammal hederlig arbetare. Om du är skeptisk till att kaffe, kaka och fika ska finnas på kontoret är det bara att fråga runt hur folk skulle känna om de fick dessa förmåner, de skulle helt klart vara missnöjda – och därmed göra ett sämre jobb.