Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Från söta till sura desserter

När det kommer till desserter så har det inom restaurangvärlden blivit ett enormt nytänk. Nu går många från det söta till att experimentera med de sura smakerna och det alldeles oväntade. 

494303-cashew-nutsOkej, om ni kollar på dessa tårtor: http://www.dintarta.se/fototarta där man kan få sitt foto på tårtan och verkligen få en personlig tårta med gott sött innehåll så finns det inte mycket som slår det. Men, det hör till hemmabruket och när det vankas födelsedagar – då kommer det söta med största sannolikhet att för alltid vara nummer ett och det sura och salta få stå i skuggan. Men när det kommer till restaurangvärlden så har det blivit en förskjutning skrivit svd.se och lyfter fram att det inom restaurangvärlden nu är mycket prat om de sura efterrätterna – som man förhoppningsvis blir glad av.

Dessertrevolution till max

Om du är på restaurang och ser att se söta efterrättsmenyerna inte är så söta så ska du känna dig stolt att du har hittat en bra och experimentell restaurang som satsar på att vara i framkant. Stefan Ekengren som driver Restaurang Galleriet, eller AG som många stockholmare känner igen och även kallar för köttbaren, är en man som bidragit stort till dessertrevolutionen. Även Restaurang Frantzen är en annan spännande restaurang som kämpar med Michelinstjärnor och att alltid kunna erbjuda gästerna det allra senaste inom smakexplosioner.

För att du ska kunna mjuka upp dina smaklökar kan du även själv börja experimentera hemma för att krocken inte ska bli så stor när du själv sitter där på finkroken. Kanske kommer du i framtiden inte ens höja på ögonbrynen när en glaserad sparris eller en sur glassbomb dimper ned. Den dagen…