Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Glädjen i ett par rostade bönor

Tänk dig en isande kall morgon där kylan utomhus känns som världens sist valda plats medan den fortfarande varma sängen lockar en tillbaka till allt det som man just då mest av allt vill göra. Sova vidare. Men jobbet kallar, och om bara en liten stund finns det ingen återvändo. Man kommer att behöva ge sig ut, oavsett vilket väder det då råkar vara.

Det finns dock en sak som gör att man trots allt tar sig upp. En värmande lösning för många på morgonen, som inte har den varma sängen som ett valbart alternativ. En kopp, rykande färskt kaffe. För dem som gillar drycken, är det få saker kan kicka igång dagen på samma sätt som en just kaffe. Att brygga en hel kanna eller ens måtta upp den dos man själv vill ha i en klassisk kaffebryggare kan dock kännas meckigt och omständligt när man bara ska göra en kopp till sig själv. Som tur är finns det idag nya metoder för dem som vill styra upp morgonen utan strul. Med en bryggare där man brygger med kapslar, är det standard att man gör en kopp på en kapsel, vilket är den perfekta lösningen för alla enmanshushåll.  Det är vanligt att man inte riktigt köper de kapslar med kaffe på samma sätt som man gör med vanligt bryggkaffe. Kapslat brukar man nämligen köpa på webbplatser online, som hos populära butiken http://www.espressocoffeeclub.se/. Där kan man köpa de kapslar som brukar till den bryggare som man brukar kalla för en Nespresso maskin. Snabbare när man har bråttom, men lika rykande färskt kaffe i koppen.

Vad som är intressant är att kaffet även i vardagen har fått ett betydligt större fokus än att vara något man snabbt häller i sig utan att blinka. Drycken har blivit till sin egen lilla subkultur, speciellt i de större städerna. Detta är någon man kan läsa mer om här.