Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Hur påverkas vi av drycken?

Kaffe är ingen nymodig-dryck även om den under de senaste åren har genomgått en rad av möjliga modifieringar i bästa kaffebar-anda. I över tvåtusen år har människor runtomkring i världen brukat drycken.  En sådan lång tradition skulle knappast kunnat upprätthållas om man inte funnit fördelar med att dricka kaffe. Även om det finns negativa aspekter, som för vissa personer blir starkare än hos andra, finns det också positiva effekter.

Kaffet som får oss att svettas

Många personer upplever att de blir både svettiga och skakiga av att dricka kaffe. Hur vet man om de dagliga svettningarna beror på kaffet eller om det är dags att besöka Svettmottagningen.se för behandling mot hyperhidros? Svettas man mycket, och inte vet om dettas baseras på ens livsstil som kost och stress, bör man först försöka utesluta sådana saker som man kan, för att se om svettningarna kvarstår. Sluta dricka kaffe under en period, börja träna och välj bort ohälsosamma livsmedel under en period. Kvarstår svettningarna, kan det vara en god idé att uppsöka läkare för att kartlägga problemet. Många gånger då man anser att kaffet har negativa effekter är det dör att kaffe hos många är kopplade till andra vanor som har en dålig inverkan på hälsan. En sådan koppling är att många som röker tycker att det är gott att röka efter en kopp kaffe.

Hälsosamma effekter

När man talar om kaffets eventuella positiva och negativa effekter så är det i första hand koffeinet i drycken som påverkar eventuella egenskaper. Moderna rapporter har visat att kaffe, i måttliga mängder, har en hämmande effekt för såväl det att utveckla vissa typer av cancer som karies. Studierna gäller dock alltid när kaffet dricks i just måttliga mängder. Precis som med de flesta andra livsmedel så kan de negativa effekterna ta över vid en för stor konsumtion.  Är man intresserad av vad kaffe kan ha för övriga positiva effekter, kan man läsa om några av de största på denna platsen.