Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Kaffe kan vara bra för kroppen

Kaffedrickare

Kaffe har gått från att vara en risk för hjärt- och kärlsjukdomar till någonting som är bra för kroppen. Såklart ska man konsumera kaffet med andakt och aldrig för mycket.

Fika och kaffe bra för det sociala

I tidigare inlägg har vi pratat mycket om kaffe och ”fika”. Det som gör svensken till svensk och får personen i fråga att arbeta lite bättre på dagarna. Eller? För de allra flesta svenskar är det viktigt med fika i köket eller i fikarummet för att kunna ventilera lite och snacka skit med sina kollegor. Ett bra sätt att socialisera och lära känna de som man jobbar med och tillbringar en stor del av sitt liv med. Faktum är att människan är en social varelse som mer eller mindre behöver input från andra och att kunna bolla de idéer och tankar som man har. Det skapar bättre relationer och även en bättre stämning. I många andra länder ses ”fika” som ett sätt att komma ifrån sin arbetsbörda mest och många undrar vad grejen är med så mycket kaffe och godsaker. Men saken är väl den att det är bra att man har den friheten som många faktiskt har. Det är ju trots allt bra att vara social.

Kaffe som läkemedel

Det är inom IT- och PR-branschen om man det dricks mest kaffe. Nya data visar nu att några koppar kaffe på morgonen kan vara lika effektivt och bra som ett läkemedel som ska minska demenssjukdomar. Man har bland annat gjort försök på djur där utslagen har varit positiva då man helt enkelt har injicerat koffein direkt. Koffein kan göra så att inlärningsförmågan och minnet blir bättre under dagen om du häller i dig några koppar kaffe. Man har tidigare trott att koffein och kaffe ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Nu har man dock kommit fram till att så icke är fallet. Som med allting annat här i världen ska man självklart inte överdriva sin konsumtion. Då det kan gör att man blir lättretlig, får svårt att sova och kanske till och med blir lite stirrig.