Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Kärlek till kaffe

Att kaffe är en älskad dryck har vi skrivit om tidigare, bland annat i det här inlägget “Dryckerna vi älskar” då vi också nämner vin, coca cola och mineralvatten. I det inlägget pratar vi om världen, men ett som är säkert är att när det handlar om Sverige, så är det ingenting som slår kaffe.

Vi svenskar verkligen älskar kaffe, och som om inte det vore nog är vi också väldigt kräsna. Nu på senare tid har det blivit ännu trendigare med kaffe, och det gäller att ha den absolut bästa kaffebryggaren för att kalla sig en riktig kaffekännare.

Kaffets makt

Man märker ofta hur kaffet har makt om man ser till arbetsplatser, främst då kontor. Om ett kontor serverar dåligt kaffe är det ofta sura miner bland de anställda och man surar eftersom man inte får i sig den goda drycken. Och det är ganska intressant att se hur det är så. Och främst – hur det kommer sig att det blivit så? Det krävs nog otroligt mycket forskning för att komma fram till svaret, men mycket kan säkert kopplas till det faktum att vi bor i ett kallt land. Det är ju trots allt ganska kallt större delen av året, och att ta sig en varm kaffe när det är minusgrader ute kan vara som balsam för själen. Sen är det kanske inte därför vi NUMERA älskar kaffe, men det kan säkert vara en anledning till att det fastnar. För kaffe är ju beroendeframkallande och många är det som får huvudvärk och blir på dåligt humör om de inte får i sig sin dagliga dos. Man kan gissa på att standardsvensken dricker en 3-4 koppar om dagen, vissa fler, andra färre. Men en till morgon, en efter lunch och en på eftermiddagen är nog det vanligaste.

Om du är en av de som älskar kaffe så behöver du inte känna dig ensam i det. Kaffe är smaskigt, det tycker nästan alla svenskar!