Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Mer kaffe hör hälsans skull

”Det finns data som tyder på att några koppar kaffe på morgonen kan vara väl så effektivt som de läkemedel som läkemedelsindustrin försökt hitta för att motverka åldersberoende demenssjukdomar.”

Alla människor, ungefär hela Sveriges befolkning, jublar nog av citatet som kommer från Bertil Fredholm som är professor i farmakologi. För visst vill vi få det svart på vitt att kaffe är något som gör nytta och som inte är en till av våra laster vi inte kan bli av med.

Gott kaffe överallt

Nu när kaffetrenden har blivit extremt stor och det känns som att var och varannan vill utbilda sig till Barista eller i alla fall gå en kurs så man både får mer respekt och kunskap för kaffet. Att du exempelvis på caffeimpresso.se kan beställa hem gott kaffe och brygga själv har bidragit stort till att siffrorna visar att vi i Norden dricker mest kaffe I världen. Men, som med allt så handlar det om att vi bör tänka på att inte överkonsumera. Sedan 1700-talet har man diskuterat kaffets effekter och man är än i dagens datum inte helt på det klara med kaffets vägar. Kanske påverkar kaffe våra kroppar olika beroende på hur vi tar emot drycken. Vad man kan tänka på är att om det skulle vara så att kaffet vore dåligt för oss och att kaffeindustrin skulle försöka mörka detta så skulle vi ha märkt det och kommit på dem – liksom vi märkt att tobaksindustrin är en smutsig bransch.

Så, drick kaffe men tänk på att vara måttlig!