Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Öppna café i din trädgård

fikar i en trädgårdMånga idéer är bra och många av dem bästa idéerna skapar affärsidéer. Att öppna en egen verksamhet eller att starta ett företag är inte lätt och det krävs att ens idé är riktigt bra. Har man en förkärlek för kök och matlagning så kan en restaurang kännas lite långt borta och det kan krävas en del kapital för att starta upp en sådan verksamhet. Därför kan det vara smart att smygstarta sitt café eller restaurang. Man kan starta den i sin trädgård helt enkelt.  Man behöver fortfarande ett startkapital men inte i samma stora summa. Att använda sitt eget kök till matlagningen kräver bara den utrustningen som finns där och förmodligen några grovmaskiner som gör jobbet åt en.

Fördelen med att starta ett fik

Fördelen med att starta ett fik är flera och med ett fik så är det inte lika hårda regler som gäller som i en restaurangverksamhet. Man kan bjuda på lätta maträtter som inte kräver samma arbete som en restaurangmåltid. Det som också krävs av lagen är att man har tillgång till rinnande vatten i närheten utav tillberedningsplatsen och de flesta kök har ju en kran och diskho.

Hur man lägger upp en liten caféverksamhet är genom att ansöka om verksamheten, du behöver registrera ditt företag och även redogöra för hur det kommer att se ut. När all byråkrati är löst är det dags att sätta igång med verksamheten. Trädgårdsfiket kan vara ett enkelt och inte jättelyxigt, ingen bryr sig egentligen om alla möbler ser likadana ut så ställ ut det du har. Satsa på kvalité före kvantitet, det viktigaste är inte att servera så många som möjligt utan att fokusera på en kund i taget. Ge dem den upplevelsen som alla kunder förtjänar.