Kaffebanken

100 bra idéer om kaffe

Vi mår bra av kaffe

För alla kaffedrickare är detta inte en nyhet som får oss att trilla av stolen. Vi vet att vi mår bra när vi sväljer den första starka varma klunken på morgonen, och vi vet att vi mår bra när vi har vätskan i magen efter en god – eller mindre god måltid. Kaffet får oss att orka mer och att pressa oss det lilla extra. Men, det finns ännu anhängare till kaffe-är-dåligt klubben och som ser negativa konsekvenser med missfärgningar på tänder och ett beroende. Att man blir gladare verkar vara något de blunda för, för det blir man.

Kaffe gör oss glada

Enligt en artikel på Dn.se ser forskare nu en koppling på vad vi dricker med hur vi mår. Dricker man lågkalorijuice lightläsk med sötningsmedel är risken för depression en tredjedel större. Och om man dricker fyra koppar kaffe om dagen minskar den risken med 10%.

”Vår forskning tyder på att du kan på ett naturligt vis minska risken för att drabbas av depression genom att dricka mindre sötade lightdrycker eller genom att ersätta dem med osötat kaffe”

Denna forskning bygger på svar från 250 000 amerikaner. Att man ska börja dricka kaffe för att skratta mer kanske är att ta i. Men, mycket handlar om tankekraft så om vi vill må bättre och bli piggare med kaffe så gör vi det.

Och betydligt piggare

Men, att tänka på depressioner är svårare än att känna av om man blir piggare eller inte. För om vi har ett stort prov eller spelar onlinespel vill man inte somna när det är som mest spännande eller man kommer till det svåraste kapitlet. Tänk bara om du surfar in på spelsajten Betsson.dk för att du känner att du har lite extra tur i fickan. Efter några pokermatcher kryper tröttheten in och snart hamnar du i dess våld. Du ger upp, men skulle du ha druckit kaffe hade du inte slutat spela, och kanske hade du då vunnit den där stora vinsten som man så ofta drömmer om i sömnen. Vem vet, med kaffe får du svaret. Kaffet är din vän – det svarta guldet, som kan hjälpa dig till det riktiga guldet.